Historische fotoroute en kunstmanifestatie

BURUM

De Vereniging Dorpsbelangen Burum bestaat honderd jaar. Lutz Jacobi,oud-Kamerlid en in haar tijd als volksvertegenwoordiger onvermoeibaar belangenbehartiger voor Friese zaken in de Nederlandse politiek, opent zaterdag 30 juni ter ere van het jubileum de historische Burumer fotoroute. Door het hele dorp zijn bij zeer veel verschillende plaatsen palen met oude foto’s geplaatst van Burum. Deelnemers aan de route kunnen zo zien wat er in de laatste honderd jaar is veranderd in het dorp. De fotoroute is onderdeel van de festiviteiten rond het honderdjarig bestaan van Vereniging Dorpsbelangen Burum, de belangenbehartiger van het dorp die in 1918 ooit is begonnen als volkstuinvereniging. De fotoroute is het begin van de kunstmaand in het dorp die wordt gehouden in het kader van Burum Cultureel 2018 (BC 2018), onderdeel van Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad 2018. De dag begint met een dorpsontbijt bij dorpshuis Toutenburg. De dag wordt afgesloten met een feestavond in het dorpshuis, waarop een band met Burumer leden optredens verzorgt.