Basisschoolkinderen in Lang Leve de Muziek Show

kootstertille/schiermonnikoog

De jury van de audities van Lang Leve de Muziek Show maakt bekend dat de kinderen van groep 6 van basisschool Yn de Mande uit Schiermonnikoog en groep 6 van Oranje Nassau uit Kootstertille mogen meedoen in Lang Leve de Muziek Show.

Komend najaar zullen zij op televisie tegen elkaar strijden om de winst: optreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziekgala 2018 in december. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, ook aanwezig.

De scholen uit Friesland deden 5 juni auditie in Sneek. Lang Leve de Muziek Show is een muzikaal spelprogramma van AVROTROS voor basisschoolkinderen dat vanaf 29 september iedere zaterdag om 17.15 uur op NPO 3 te zien is. Onder leiding van presentator Buddy Vedder strijden in iedere uitzending twee klassen uit één provincie tegen elkaar.

Méér Muziek in de Klas

De stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.