Wilhelmina naar SurventoBrass

KOLLUM

Christelijke brassband Wilhelmina is op 16 juni één van de deelnemers aan de tiende editie van SurventoBrass. De twintigkoppige band staat onder leiding van Jaap Hoekstra.

Naast het A-korps heeft Wilhemina negen jeugdleden. De jonge muzikanten spelen samen in een jeugdkorps. Elke maandagavond delen de leden van Wilhelmina hun passie: muziek maken. Momenteel is het korps druk met de voorbereidingen op SurventoBrass. Dat levert naar eigen zeggen geweldige ideeën op.

Brassband Wilhelmina is een echt dorpskorps. De band laat zich regelmatig horen in Kollum. Zo waren de muzikanten actief tijdens Koningsdag en binnenkort volgen nog verschillende concertjes. Vaak speelt de band buiten voor een concert maar ook bij bijvoorbeeld een openlucht-kerkdienst.

In 2014 deed brassband Wilhelmina voor het laatst mee aan SurventoBrass. Toen behaalde de band 186 punten in de C-groep.