Koningsspelen op De Boustien De Westereen

DE WESTEREEN

Op vrijdag 20 april hebben de kinderen van De Boustien de Koningsspelen gevierd. Onder perfecte omstandigheden, met een strak blauwe lucht.

Om 08:30 uur was er de aftrap met het Koningsontbijt, mogelijk gemaakt door supermarkt Jumbo. Na deze goede bodem te hebben gelegd, was er de start van activiteiten. De bovenbouw had ’s ochtends apenkooi in de sporthal en vanaf 09:00 uur had de onderbouw de sponsorloop, een Urban Trial. De kinderen hebben een parcours gelopen binnen en buiten de school, met diverse hindernissen en stempelposten. Diverse ouders waren gekomen om de kinderen aan te moedigen. De kinderen waren fanatiek en hebben genoten.

Om 12:30 uur was de bovenbouw aan zet. Zij deden de Wrotrun. Achter de school, rondom de wielerbaan, was er een survivalbaan uitgezet. Met planken over sloten, polsstokken, een zeephelling, strobalen, autobandenhindernis, netten etc. Een ronde van meer dan een kilometer. En wat hebben de kinderen, onder aanmoediging van vele belangstellenden, een rondjes gemaakt. De eerste ronde was het nog voorzichtig over de sloot, maar bij de overige ronden was door de sloot ook prima.

Al met al heeft De Boustien ontzettende geslaagde Koningsspelen gevierd.