De Dag van de leidster gevierd in Kollumerzwaag

Kollumerzwaag

Donderdagmiddag werden alle ouders en verzorgenden van kinderen van de Kinderopvang Dondersteen in Kollumerzwaag en Oudwoude uitgenodigd om even langs te komen voor een kopje koffie en wat lekkers op de locatie in Kollumerzwaag. Het was namelijk de Dag van de Leidster en Gastouder. De aanwezige leidsters werden even in het zonnetje gezet en kregen cadeautjes van ouders en kinderen aangeboden. Voor de kinderen waren er leuke activiteiten en heerlijke versnaperingen. Verder waren er twee dames, die de kunst van het schminken heel goed verstonden. Veel kinderen zaten geduldig te wachten tot ze aan de beurt waren. De resultaten waren prachtig. Verder waren de pony’s van ponycycle goed in trek. Door op en neer te bewegen gingen de pony's echt vooruit.

De 'Dag van de Leid(st)er en Gastouder' wordt elk jaar gehouden op de derde donderdag van september. In het jaar 2002 is de 'Dag van de Leid(st)er en Gastouder' in het leven geroepen door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, om het werk van kinderleid(st)er te promoten. Tekst en foto's: Jantsje Wiersma

Auteur

jkommerie