Lustrumfeest voor bramenfestijn Brommels!

BUITENPOST

De Wâlden kleuren  op zaterdag 27 en zondag 28 augustus paars. Dat weekend vieren de dorpen in de driehoek Burgum - Buitenpost - Boelenslaan voor het vijfde opeenvolgende jaar het Wâldpyk bramenfestijn Brommels! Brommels! viert dit lustrum onder meer met een muziek- theaterfeest en grote picknick met barbecue in de tuin van De Muzykpleats in Buitenpost​.

Tet Rozendal en Marcel Smit & de Hiele Hannel zullen er een exclusief optreden geven voor de Brommels! bezoekers. Kaarten zijn vanaf 1 augustus te bestellen op de geheel vernieuwde website www.brommelsfestijn.nl. Het bramenfestijn Brommels! zet de traditie van het bramen plukken opnieuw op de kaart. Letterlijk. Doel is het publiek kennis te laten maken met het unieke landschap van De Noardlike Fryske Wâlden. Gedurende het vierde weekend van augustus mag het publiek daarom bij deelnemende boeren het boerenland in om gratis en onbeperkt bramen te plukken. Opengestelde weilanden voor bramenplukkers zijn te herkennen aan ​de​ grote paarse brommelsvlag. Rondom het bramen plukken wordt in de deelnemende dorpen een aantrekkelijk activiteitenprogramma georganiseerd. Open tuinen en erven, creatieve en culinaire workshops, kinderactiviteiten en spelletjes, thema fiets- en wandelroutes, speurtochten en natuurexcursies, proeverijen, kleintje streekmarkten en meer. Kenmerkend is dat vrijwel alle activiteiten in de buitenlucht worden gehouden. Zo komt het publiek daadwerkelijk in contact met het Nationaal Landschap van De Noardlike Fryske Wâlden. Het evenement wordt georganiseerd door ​Commissie Brommels! en Stichting Wrâldfrucht in samenwerking met tientallen boeren, vrijwilligers en organisaties in de deelnemende dorpen. Deelname is meestal gratis. Soms geldt een (gering) deelname bedrag of entree. Voor het lustrumfeest met Tet Rozendal en Marcel Smit & de Hiele Hannel zijn entreekaarten a €5,00 in de voorverkoop te bestellen. Kinderen tot en met 12 jaar ​hebben gratis entree. Meer informatie over het lustrumfeest, de bramen pluklocaties en het activiteiten programma van Brommels! is te vinden op www.brommelsfestijn.nl.    

Auteur

Marike Van der Molen