Paalzitters KiKa krijgen voorlichting in Sionsberg

DOKKUM

Vijftien medewerkers van Jumbo Dokkum kwamen op donderdag 30 juni naar Sionsberg voor een medische check-up door cardioloog Jan Leendert Brouwer en chirurg Sharon Muller. De medewerkers van Jumbo doen op zaterdag 2 en zondag 3 juli mee aan een 24 uur durende actie: paalzitten voor KiKa.

Chirurg Sharon Muller gaf de medewerkers nuttige tips en oefeningen om het paalzitten zo comfortabel mogelijk te maken. Cardioloog Jan Leendert Brouwer voerde aansluitend bij elke deelnemer een tweetal onderzoeken uit, om er zeker van te zijn dat de medewerkers gezond genoeg zijn om mee te doen. Zo werd er een hartfilmpje (ECG, ElektroCardioGram) gemaakt. Met een ECG kan gekeken worden of er geen afwijkingen zijn in het hartritme. Ook werd de bloeddruk gemeten. Brouwer gaf daarna elke deelnemer een advies op maat. Er werden geen rare afwijkingen gevonden bij de medewerkers van de Jumbo. Iedereen kreeg het OK-keurmerk om deel te nemen aan de actie voor KiKa. Actie voor KiKa In het centrum van Dokkum vindt van zaterdag 2 tot zondag 3 juli aanstaande (van 14.00 tot 14.00 uur) een 24 uur durende actie plaats: paalzitten voor KiKa, georganiseerd door Jumbo Dokkum. Behalve medewerkers van de Jumbo doen ook JelleB, Lutz Jacobi, burgemeester Waanders en wethouder Braaksma mee aan het paalzitten.

Auteur

Marike Van der Molen