Veenklooster wint Drakenbootrace

KOLLUM

Voor de vierde keer werd afgelopen zaterdag het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace in Kollum georganiseerd. 450 Deelnemers verdeeld over 26 teams deden aan het spektakel mee. De drakenbootraces werden gehouden in het Kollumer Kanaal, tussen de Molenhoek en de Hessebrug. Naast de wedstrijden op het water was er nog veel meer te beleven in Kollum. De Jumbo uit Kollum is de hoofdsponsor van het kleurrijke evenement en is ook dit jaar onlosmakelijk verbonden met het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace.

De festiviteiten gingen om 09.00 uur met een grote braderie en kindermarkt op de Voorstraat vanaf Breede Reed tot aan de Hessebrug van start. De opening van het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace vond plaatst op het Kollumerkanaal bij de Hessebrug met medewerking van muziekvereniging Tida Kira uit Munnekezijl en jeugddrumband Markos uit Burgum. Om 12.00 uur gaf Tweede Kamerlid Lutz Jacobi het startsein voor het Jumbo drakenbootfestival. Bij de feesttent konden kinderen bungee-jumpen. Verder was er live muziek van de De Utlopers uit Sneek. Ook dit jaar deed commentator Klaas Jansma live verslag van de drakenbootrace
In een spannende finale ging De stobbe uit Veenklooster met de wisselbeker naar huis. De tweede prijs ging naar De Boer is Troef uit Kollum en de derde prijs naar Doarpsbelang Aldwâld. ’s Avonds trad de band Jukebox op in de feesttent. De entree was geheel gratis. FOTOS SIJMEN ZANDBERG.

Auteur

Marike Van der Molen