OP DE FOTO | Slingeraapfestival Westergeest

WESTERGEEST

Onder zeer zonnige omstandigheden werd in Westergeest het Slingeraapfestival 2016 gehouden. Van strobalen en landbouwplastic was een bassin gemaakt van vijf bij acht meter, met steigers werd een prima aanloopbaan gecreëerd. Naast de slingeraapwedstrijd was er voor de kinderen een springkussen, Agnes schminkte de prachtigste prinsessen en piraten en er was een demonstratie van Unicycle motoren. 's Avonds was er in de pauze van de slingeraapwedstrijd een optreden van Brassband de Bazuin en voordat het optreden van Johannes Rypma en zijn Bounty Hunters losbarstte was er de frikadellenwedstrijd. 

Slingeraap voor de jeugd De jeugd mocht 's middags als eerste aan de bak tijdens de slingeraapwedstrijd. Er werden prima afstanden geslingerd, waar menig oudere, bleek ’s avonds, niet aan toe kwam. De jeugd mocht het touw vastpakken en over het waterbassin slingeren. Iedere deelnemer kreeg drie maal een kans om zijn of haar beste afstand neer te zetten. In de eerst twee ronden was er geen enkele natsprong. In de derde ronde waren dat er slechts drie. Daniel Rekker werd de winnaar bij de jeugd. De tweede prijs ging naar Melanie Elzinga en de derde prijs was voor Geertje Bloemsma. Slingeraap voor volwassenen 's Avonds was het opnieuw een prachtig spektakel, maar nu met veel meer natsprongen. De ouderen moesten het touw eerst vooruit slingeren en wachten op het juiste moment om in het touw te springen, goed vasthouden om vervolgens een goede afstand neer te zetten. Zoals van tevoren al aangekondigd was, moesten de deelnemers het opnemen tegen Johannes Rypma en zijn Bounty Hunters. Gitarist Hille de Jong van de Bounty Hunters kwam met zijn sprong van 13,27 meter in aanmerking voor de eerste prijs. De tweede prijs was voor Jan Steenstra. Tjibbe Jan van Assen had in zijn eerste sprong al een super afstand neergezet, 13.01 meter, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde prijs. In de damesklasse was de eerste prijs voor Johanna de Boer, de tweede voor Lieke de Vries en de derde voor Hendrike de Jong Frikadellenwedstrijd De frikadellenwedstrijd werd gewonnen door Jelte Bommel: hij at negen frikadellen in tien minuten tijd. Optreden Johannes Rypma en de Bounty Hunters Doordat het een prachtige zomeravond was kon het  open podium van MFC de Tredder voor het eerst als muziekpodium in gebruik worden genomen. Het publiek, dat in grote getale was toegestroomd, kon buiten genieten van het optreden van Johannes Rypma en zijn Bounty Hunters, dat tot in de kleine uurtjes doorging. De organisatie en de vele vrijwilligers kan terugzien op een super geslaagde dag en zal dit evenement volgend jaar vast weer op touw zetten. De bedoeling is, dat er dan een slingeraapgelegenheid is gerealiseerd op het terrein van het MFC, dat ’s zomers tevens dienst doet als strandje voor de kinderen.

Auteur

Marike Van der Molen