Swaddekuier ontvangt €3000 uit Iepen Mienskipsfûns

KOLLUM

Aan de toekomst van de Swaddekuier wordt druk gewerkt. Nieuwe presentaties over het wandelen en meer service voor de sponsoren bleken niet meer mogelijk op de inmiddels verouderde website. Om een nieuwe website te ontwerpen, die aan de hedendaagse criteria qua inhoud en presentatie kan voldoen, werd een beroep gedaan op het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. Onlangs werd door de provincie een bedrag van 3000 euro toegewezen aan het bestuur.

Het bestuur van de Swaddekuier is ondertussen ook volop aan het werk met de editie van de Swaddekuier op zaterdag 2 juli aanstaande. Bedrijven en middenstanders uit de regio zijn samen met het bestuur bezig met de voorbereidingen. Zo is er met bakkerij van der Bijl in Kollum overleg over een nieuwe bakkers delicatesse voor de deelnemers onderweg op de routes. Op de website van de Swaddekuier www.swaddekuier.nl stromen inmiddels de aanmeldingen voor de routes over 10,20 en 40 km binnen.

Auteur

Marike Van der Molen