Lutz Jacobi opent Jumbo Drakenbootfestival Kollum

KOLLUM

Lutz Jacobi zal op zaterdag 18 juni de Jumbo Drakenbootfestival in Kollum officieel openen. Omstreeks 12.00 uur zal de politica het eerste startschot lossen.

Het Drakenbootfestival in Kollum gaat op 18 juni om 9.00 uur van start met een grote braderie en een kindermarkt. Deze braderie vindt plaats van de Voorstraat tot aan het festivalterrein bij de Hessebrug. Om 12.00 uur gaat het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. Ten minste 459 deelnemers gaan, verdeeld over 27 teams, met elkaar de strijd aan. Ook deze vierde editie van dit kampioenschap ligt de presentatie in handen van Klaas Jansma. Na het succes van vorig jaar is ook Blaaskapel De Útlopers uit Sneek weer aanwezig om de feeststemming compleet te maken. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent aan de Hesseweg. Feestband Jukebox zal het festival weer swingend afsluiten.

Auteur

Marike Van der Molen