Doorkomst Fietselfstedentocht Dokkum

DOKKUM

 15.000 mensen maken zich klaar voor de mooiste fietstocht van Friesland, de Fietselfstedentocht op tweede Pinksterdag, maandag 16 mei. In Noordoost Friesland doen de fietsers Holwerd en Dokkum aan.

De elfsteden fietsers komen via de Hiausterdyk Dokkum binnen, deze is ten tijde van de doorkomst gestremd voor verkeer richting Hantum. De route gaat vervolgens verder over het fietspad langs de Holwerterdyk richting de rotonde Eebrug. Vanaf hier slaat men links af, waar men de route volgt over het fietspad overgaand in de Mockemawei. Bij de tweede afslag steekt men Rondweg Noord over om via de Westerrissestraat links de Hanspoort op te rijden. Vanaf daar gaat de route over De Hogepol, De Markt, Breedstraten, Diepswal, Keppelstraat en over de Woudpoortbrug de stad uit over de Lyceumkade en Birdaarderstraatweg. Vanwege de grote van het evenement en de veiligheid van de weggebruikers is de binnenstad van Dokkum op Pinkstermaandag 16 mei gestremd voor gemotoriseerd verkeer. De route is voor publiek te voet bereikbaar. Het rayonhoofd Dokkum zorgt er voor dat de toerfietsers de juiste weg volgen. Voor een perfecte doorstroming is het handig om de geparkeerde auto deze dag op het erf of op een parkeerplaats te parkeren. Dweilorkest Bjusterbaarlijk brengt maandag sfeer op de route, bij de stempelpost draait Dj Dare2 en kunnen de kinderen vrij gebruik maken van de draaimolen. De horeca is deze dag geopend om de inwendige mens te versterken. Voor een feestelijke ontvangst van de toerfietsers kunnen de aanwonenden de vlag uitsteken. Thuisblijvers hoeven van deze sportieve dag niets te missen, Omrop Fryslân is aanwezig voor een live-verslag tussen 09.00 en 13.00 uur. Daarna schakelen zij over naar de Súdwest Fryslân.   

Auteur

Marike Van der Molen