Foarút oer de As mei de Handel komt op stoom

Dokkum

‘We gaan voor minimaal negen kilometer!’

FEANWALDEN - Voorzitters Willem Kooistra en Bauke Schaafsma van het evenement Foarút oer de As mei de Handel steken hun ambitie niet onder stoelen of banken. Na ruim een maand actief te zijn naar buiten toe komt de organisatie op stoom. Het aantal aanmeldingen neemt met de week toe. De initiatiefnemers willen tussen Feanwâlden en Sumar een lint met bedrijvenpromotie, stands en activiteiten maken. Het moet de langste handelsroute van Nederland worden. Sinds begin maart is de website www.foarutmeidehandel.frl open voor aanmeldingen. Ook worden belangstellenden met een wekelijkse video-update, onder andere te zien op de kanalen van Streekomroep RTV NOF, op de hoogte gehouden van de vorderingen van deze logistieke uitdaging. In het journaal van deze week is Bauke Schaafsma op bezoek bij schilder Jan Kooistra in Dokkum. Daarnaast geven Willem Kooistra en Bauke Schaafsma een beeld van de handelsroute en testen ze een opnieuw een alternatief vervoer middel uit, is er een gesprek met omgevingsmanager Paul Eijking over de Centrale As en was er een bezoek aan rietdekker Jelle Batema in Sumar, ook zijn bedrijf doet mee aan de handelsroute op 1 oktober. ,,Op dit moment gaat het goed met de aanmeldingen, maar er moeten en kunnen nog veel meer bij om dit evenement tot een succes te maken", besluiten beide voorzitters. Er worden geen standkosten gevraagd, deelname is gratis. Inmiddels is het eerste deel al gevuld, aanmelden kan via:www.foarutmeidehandel.frl/aanmelden/

Auteur

Marike Van der Molen