Within Temptation naar jubilerend Veenhoop Festival

DE VEENHOOP

Het Veenhoop Festival bestaat dit jaar 65 jaar, maar gaat nog lang niet met pensioen. Vorig jaar nog werd er met pijn in het hart afscheid genomen van de band Normaal, die maar liefst 39 jaar acte de préséance op het festival gaf. Echter, dat schept ook de kans om zonder verlies van de eigen identiteit, de verbreding van het festival door te zetten. Naast Within Temptation zullen o.a. Di-Rect, Bökkers, George Baker, De Hûnekop en Dirty Daddies op komen treden. In totaal zullen zo'n 20 tot 25 acts gecontracteerd worden. Het festival zal plaats gaan vinden op 29, 30 en 31 juli en 1 augustus.

Met 'het leven na Normaal’ werd twee jaar geleden al een aanvang gemaakt. Zo kwam er een tweede podium met o.a. ruimte voor een kweekvijver van jonge en opkomende bands. Het festivalterrein werd onder handen genomen door het plaatsen van gezellige zitjes en ook de catering werd fors uitgebreid. Het Veenhoop Festival wil – met behoud van de eigen identiteit – uiteraard ook voldoen aan de steeds hogere eisen die er gesteld worden aan evenementen van deze omvang. We hebben nu eenmaal een imago dat er op De Veenhoop meer kan dan elders. Maar dat wil niet zeggen dat ons publiek minder kritisch is. De organisatie hecht er grote waarde aan dat het festival voor een breed publiek toegankelijk is en blijft. Er mag veel, maar wél binnen grenzen. Iedereen moet zich daar thuis kunnen voelen en het blijft natuurlijk een ‘Festival’, aldus Jan Feikema van de organisatie. Het Feest zit in het DNA van het Veenhoop Festival en dat markeert al 65 jaar het begin van de bouwvak in Friesland en dat moet natuurlijk zo blijven. Voor meer info over het Festival en alle activiteiten rond het 65 jarig bestaan: www.veenhoopfestival.frl.  

Auteur

Marike Van der Molen