Hilde Broersma Fries kampioen dressuur

DAMWALD

  Tijdens het indoor Fries kampioenschap dressuur voor pony’s in Sneek, afgelopen zaterdag, werd Hilde Broersma (12) uit Damwâld met haar pony Boefje Fries Kampioen.

In de klasse M1M2 categorie A/B behaalden ze een score van 61,67% en werden daarmee uitgeroepen tot winnaar in deze klasse. Hilde was voor het Fries Kampioenschap geselecteerd met twee pony’s, dus in de klasse L1 cat. D/E kwam Hilde met Harry aan de start en behaalde daar een keurige vijfde plek . Esther Postmus (12) uit Ee behaalde samen met Shanna in de klasse M2 cat. D/E een score van 63,67%. Ze werden daarmee tweede en reservekampioen. Hilde, Boefje, Esther en Shanna mogen met deze goede prestaties Friesland op 12 maart vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo.    

Auteur

Marike Van der Molen