Debatteren kun je leren

KOLLUM

De examenkandidaten Maatschappijleer 2 van het Lauwers College uit Kollum hebben donderdag 11 februari een workshop debatteren gevolgd op het Stellingwerf College in Oosterwolde. De training werd verzorgd door Jos Soliman en Else van Nieuwkerk van het Nederlands Debat Instituut.

Aan de hand van verschillende stellingen zijn de leerlingen met elkaar in debat gegaan. Het Lauwers College vindt het belangrijk dat jongeren leren debatteren. Door te debatteren leren jongeren spreken, luisteren en argumenteren. Dit geeft hen zelfvertrouwen en de benodigde vaardigheden om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Daarnaast leren jongeren standpunten van verschillende kanten te bekijken, te bevragen en te begrijpen. Kortom: debatteren op school is een bewezen middel om jongeren voor te bereiden op actief burgerschap. Docent en leerlingen kijken terug op een geslaagde workshop.

Auteur

Marike Van der Molen