OP DE FOTO | Doorkomst barre Winterfietselfstedentocht bij stempelpost Dokkum

DOKKUM

Onder zeer slechte omstandigheden werd zondag 14 februari de Winterfietselfstedentocht verreden. Ook in de doorkomstplaats Dokkum, waar gestempeld moest worden in HCR De Posthoorn, was het koud, winderig en nat. Troubadour Gert Jan zorgde voor de nodige warmte en gezelligheid met zijn optreden in de stempelpost.

De tweede Winterfietselfstedentocht kwam door de barre omstandigheden uiteindelijk tot een vroegtijdig einde. Al bij de start werd duidelijk dat het voor veel deelnemers een zware dag zou worden. Van de ruim 1250 fietsers die zich hadden ingeschreven, gingen er iets meer dan 900 van start. Een deel besloot de verkorte versie vanuit Sneek te fietsen. Toen aan het einde van de ochtend vanuit Stavoren steeds meer meldingen van de EHBO-diensten kwamen dat deelnemers onderkoeld dreigden te raken, besloot de organisatie in te grijpen. Vanuit de achterste linies werden controleposten gesloten en vermoeide deelnemers van de weg gehaald. Aan het begin van de middag werd de toertocht definitief gestaakt. De deelnemers die Dokkum waren gepasseerd, mochten doorfietsen. Of er een derde editie van de Winterfietselfstedentocht komt zal na de evaluatie blijken. Foto's: Jan van Empel

Auteur

Marike Van der Molen