Lauwers College biedt kinderen en Piter Jelles helpende hand

BUITENPOST

 Het Lauwers College in Buitenpost stelt tijdelijk twee lokalen beschikbaar voor onderwijs aan asielzoekerskinderen. Het gaat om dertien kinderen uit de noodopvang in Kollumeroord. Scholengemeenschap Piter Jelles verzorgt het onderwijs aan de groep, maar heeft geen lokalen beschikbaar. Het Lauwers College in Buitenpost heeft die ruimte wel en helpt dus zowel de collega-school als de kinderen uit de brand. Het is een tijdelijke situatie, die duurt tot 25 maart.

Directeur-bestuurder Gerard Janze van het Lauwers College vindt dat het past bij zijn school om de ruimte beschikbaar te stellen. ,,Wij zijn een open, christelijke school. In onze missie en visie staat letterlijk dat iedereen bij ons van harte welkom is. Dat maken we waar. In de gebruikelijke gang van zaken en nu in een uitzonderlijke situatie.”

Auteur

Marike Van der Molen