Lichtpuntloods ook ontmoetingsplek voor CDA

KOLLUMERZWAAG – De activiteiten van het provinciaal campagneteam CDA waren afgelopen zaterdag zichtbaar in kringloop de Lichtpuntloods in Kollumerzwaag. De Lichtpuntloods heeft naast de verkoop van goederen ook een geheel andere functie, namelijk die van ontmoetingsplek.

In Noardeast-Fryslan is de lokale kandidaat Attje Meekma (6) uit Sybrandahus. Attje is jarenlang fractievoorzitter van het CDA geweest in de gemeente Dantumadiel en gaat nu voor een periode in de provinciale staten van Fryslan.

Meekma werd omringd door een vertegenwoordiging van de CDA fractie uit de gemeente, waaronder wethouder Esther Hanemaaijer en fractievoorzitter Lieuwe Sytsma. Eerste Kamerlid Joop Atsma uit Surhuisterveen schoof ook aan bij de koffie. Joop Atsma bracht een bezoek aan de Lichtpuntloods met zijn vrouw Tea Atsma-Van der Schaaf, die overigens zelf ook op de lijst van de Provinciale Staten staat op nummer 31.

Coördinator Feike Kooistra vertelde over het ontstaan en voortbestaan van Stichting Het Lichpunt.

Na een rondleiding is de route vervolgd naar de opvang, dagbesteding, kaarsenmakerij en ontmoetingsplek Het Hof van Heden, die allen op een andere locatie in Kollumerzwaag zijn ondergebracht.