Open dag van Begeleid werken in het Badhûs in De Westereen

De Westereen - Vrijdag zijn er op meerdere plaatsen open dagen georganiseerd in het kader van de week van de zorg en welzijn.

Binnen het begeleid werken in het Badhûs in De Westereen van zorginstelling Wil werd dit ook met veel enthousiasme gedaan. Het was een zoete inval waarin iedereen die maar belangstelling had even kon kijken hoe het begeleid werken er uit zag binnen het Badhûs. Men kon een kopje koffie of thee halen en een heerlijke cupcake.

Ook boven kon men kijken waar de cliënten vertoeven en wat men zoal doet qua werkzaamheden, hoe we het doen en hoe onze dagen eruit zien.

De cliënten van begeleid werken in het Badhûs doen allerlei gevarieerde werkzaamheden in samenwerking met andere bedrijven binnen het gebouw de Hege Seis. Schoonmaakwerkzaamheden in de scholen Bouwstien, Pompeblêd en Bibliotheek. Zo ook de VVZ speelt een grote rol binnen de dagbesteding.

Binnen het Badhûs waar de gezamenlijke ruimte ook gebruikt wordt om creatieve werkzaamheden te doen.

Catering en keuken werkzaamheden worden ook met veel plezier gedaan. Maar ook onderhoud rondom het gebouw, groenvoorziening. De voorbereiding voor evenementen en jeugdactiviteiten binnen het Badhûs, klaarzetten, meehelpen met vrijwilligers.

Het samendoen, samenwerken is een belangrijk aspect binnen het begeleid werken.

Op dit moment is het begeleid werken woensdag, donderdag en vrijdags. Wil hoopt dat door deze open dag er meer cliënten met een WMO-indicatie interesse hebben om in het Badhûs te komen werken zodat begeleid werken alle dagen open kan zijn..

Het is een zeer laagdrempelige werkplek, waarin geen werkdruk of prestige wordt gevraagd en vaak is dan het resultaat groter dan verwacht.