Stappers van Toen in Paradisobar Kollum

Kollum - Terug naar de jaren '60, '70, '80 en '90. Op zaterdag 23 maart is er weer Stappers van Toen in de Paradisobar in Kollum. De dj’s Klaas Banga en Oane Tol brengen de herinnering terug deze avond.

In 1976 is Klaas Banga in de Paradisobar begonnen als DJ en werd de zaterdagavond door Hille Brandsma voor de ‘gasten’ gegooid. Gelijktijdig werd ook drive-inn show Satellite Sound in het leven geroepen. 23 jaar lang was Klaas Banga vast onderdeel van de Kollumer Kaasdagen. De zaterdagavond in de Paradiso is tot 1985 Klaas zijn plekje gebleven, een beetje buitensporig wat de muziek betrof want het was net anders dan men gewend was, Klaas draaide veel muziek om op te stijl dansen en er kwamen zelfs toen al veel Nederlandstalige platen voorbij, tegenwoordig heel gewoon maar uitzonderlijk in de 70/80 er jaren. Het feest gehalte speelde de boventoon, gezelligheid en swingen maar!! In 2003 is hij als dj gestopt, maar het bloed kruipt... en dus heeft Johnny van de Paradiso het na vele jaren vragen voor elkaar gekregen dat het nog één keer ‘heve sil’!

Oane Tol is begonnen als dj in 1977, eerst als Radio Atlantis, later in bijna elke discotheek in Noord-Nederland. Er moest een dj naam komen en Frank de Winter was geboren, maar in Kollum en omstreken is hij nog steeds beter bekend als Oane Tol. In de Manolitibar draaide hij stevige muziek zoals U2, Simple Minds, Talking Heads, Led Zeppelin en Deep Purple.