DOS verdient meer tegen Bolsward

KOLLUMERZWAAG - De volleybalheren van DOS hebben zaterdag een punt behaald in de met 1-3 (25-15, 20-25, 20-25, 21-25) verloren thuiswedstrijd tegen VC Bolsward.

In de eerste set speelde de ploeg het beste volleybal van het seizoen, er werd op alle fronten vol over overgave gespeeld. Met name de uitstekende service en de aanval over de diagonaal overrompelden de nummer twee van de ranglijst.

Nadat de service in de tweede set bij de thuisploeg begon te haperen, zette de opmars van Bolsward in. Zij namen onder leiding van hun grote diagonaalspeler het initiatief in de wedstrijd en gaven dat niet meer uit handen. Dat zij in de vierde set enkele twijfelachtige beslissingen van de leiding nodig hadden om wedstrijdwinst te kunnen bewerkstelligen, was hun een worst.

De Kollumerzwagers staan door het behaalde puntje en de plotselinge winst van Joure op Sneek ineens zeer duidelijk onderaan de ranglijst met tweeëntwintig punten uit zeventien duels. Zij moeten hopen op een wonder in de laatste vier duels om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Eerstvolgende mogelijheid hiervoor is op 23 maart als koploper AVC om 17.00 uur te gast is in sporthal De Saedkampe.