Nederlands Kampioen Strandrace Coen Vermeltvoort bij Kalas MTB RACE op Ameland

Ameland - Zaterdag en zondag vindt voor de 10e maal MTB-Ameland plaats. Het komende weekend staat bol van activiteiten en avontuur voor mountainbikers.

De unieke locatie op het Friese Waddeneiland is op zaterdag het decor van de Kalas MTB RACE. De race is een MTB-wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan. Grote favoriet is de Nederlands Kampioen Strandrace van 2019 Coen Vermeltfoort (Vlijmen) van het Alecto Cycling Team. Afgelopen week was hij ook al succesvol in de Ronde van Groningen en in hetzelfde weekeinde van het NK-strandrace (23-24 februari) won hij ook de Ster van Zwolle. Naast Coen zal ook ploeggenoot René Hooghiemster (Sneek) aan de start staan op Ameland, mede als vertegenwoordiger van het naamgevende bedrijf ‘Kalas Sportswear’. Verschillende Nationale en regionale mountainbike toppers zoals Martin Schuttert (Burgum), 2e in 2018, Karin Brouwer (Spaarndam), 1e dame in 2018 en Andrea Loo (’t Harde) komen naar het eiland voor dit spectaculaire onderdeel tijdens MTB Ameland.

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het uitdagende gebied ten noorden van Roompot Vakantiepark Boomhiemke. Duinen met veel hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van de race een uitdaging voor de allround mountainbiker.

Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 30, 60 of 90 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ca. 1500 mountainbikers Ameland bezoeken.