Toneelvereniging Mei Fleur & Faesje speelt ‘Dokterke Boartsje’

DROGEHAM - Toneelvereniging Mei Fleur & Faesje Drogeham speelt zaterdag 9 en zaterdag 16 maart om 20.00 uur de klucht/blijspel “Dokterke Boartsje” in dorpshuis de Fakkel.

Het stuk is geschreven door Carl Slotboom en in het Fries overgezet door Abele Krist. De regie is in handen van Alle de Jong ook afkomstig uit Drogeham.

De van bankroof verdachte Arie van Zanten (Sjoerd Prins) is ontsnapt uit het gerechtsgebouw van Leeuwarden en wordt op de hielen gezeten door de politie. Als hij op zijn vlucht een gebouw binnen rent, trekt hij een witte jas aan. Hij vraagt zich af waar hij terecht is gekomen. Als hij het gebouw wil verlaten komt hij hoofdzuster Gerda tegen (Sjaan Laagland) die in de veronderstelling is dat de plaatsvervangende arts dokter Van Vliet is aangekomen. Omdat er telkens politiewagens omrijden blijft er voor Arie niets over dan te blijven waar hij is. Als hij dan afdelingshulp Miep (Aukje Pultrum) ontmoet, heeft Miep een vaag vermoeden wie dokter Van Vliet is. Daarnaast kamt het ziekenhuis met personeelstekort. De hulp komt wel uit een hele vreemde hoek vandaan, want het klooster stuurt non Petronella ( Johanna Zandberg) naar het ziekenhuis. Als dan ook nog de met vrouwelijke trekjes homoseksuele verpleger Bob (Melle-Durk Bijma) hysterisch aanwezig is, er een in verband en binnensmonds sprekende patiënt Chris (Erik Bruggeman ) is, een inspecteur van de politie met prostaatklachten (Geert-Sjoerd Noord) en een hoog zwangere Annie ( Nynke Pijper ) die niet anders roept dat ze moet bevallen op tonele verschijnt zijn de rapen gaar en moet dokter Van Vliet zich staande houden. Er zit voor hem dan ook niets anders op dan “dokterke boartsje” met alle gevolgen van dien!

Kaarten zijn te verkrijgen bij Snackbar de Âlde Boek in Drogeham.