Dames Triumphera verliezen van koploper VC058

KOLLUM - De volleybaldames van Triumphera hebben de thuiswedstrijd tegen koploper VC058 uit Leeuwarden met 1-3 verloren.

Triumphere begon sterk en haalde de eerste set binnen. De sterke opslag van VC058 zorgde voor een voorsprong voor de Leeuwarders. Triumphera kwam bij tot 12-13. Bij een terugval naar 16-19 volgde een time out. Dit hielp voor Triumphera, met verrassende tweede bal over het net van Tineke en een aantal sterke smashes van Jellianne kwamen de dames op voorsprong. Bij de stand 23-23 sloeg VC058 de opslag uit. De laatste was is een mooie smash van Jellianne.

In deze tweede set ging het lang gelijk op. Ondanks de mooie opslag van Antje trok Triumphera aan het kortste eind. Deze set werd uiteindelijk met 18-25 verloren.

In de derde set was het eerste punt voor Triumphera, maar al snel begon de achterstand op te lopen. Deze set ging uiteindelijk verloren met 12-25.

In de vierde set probeerde coach Jan door het inbrengen van Marijn er nog een vijfde set uit te slepen. Het lukt Triumphera echter niet om punten te scoren. Een goede pass was ver te zoeken, waardoor de meiden niet tot aanvallen kwamen. Uiteindelijk werd ook deze set verloren met 8-25.