DOS met 3-1 te sterk voor HVC-WH

Kollumerzwaag - De volleybaldames van DOS Kollumerzwaag hebben afgelopen donderdag weer vier punten gepakt. De nummer drie van de 1e klasse F had in de wedstrijd tegen HVC-WH uit Harkema alle kans op een 4-0 overwinning, maar liet zich toch een setje afsnoepen.

In de Van der Bij-hal in Kollum begon DOS uitermate voortvarend en wist met lastige opslagen, harde aanvallen en attent spel meteen veel druk te zetten. Het spel was verzorgd en snel en HVC-WH had niks in te brengen. In no time stond er een grote voorsprong op het scorebord. In een supersnelle set werd het 25-11 voor de thuisploeg.

Ook in de tweede set draaide DOS op volle toeren. De dames uit Harkema werden verschalkt met slimme balletjes en harde klappen van met name Jeanet Heikamp, die de set-up op maat geleverd kreeg van spelverdeelster Jellie Top. HVC-WH had de verdediging niet op orde en kon geen vuist maken tegen de geoliede DOS-machine. Resultaat: 25-12.

Door wisselingen en rommelig spel liet de ploeg HVC-WH in de derde set in haar spel komen, waardoor er een achterstand ontstond die de hele set overeind bleef. Door eigen fouten en een tegenstander die opeens de gaatjes wist te vinden en lastig serveerde ging de set totaal tegen de verhoudingen in met 25-21 naar HVC-WH.

In de laatste set stelde DOS weer orde op zaken en zette de lijn van de eerste twee sets voort. De concentratie was terug en HVC verviel weer in slordig spel, waardoor DOS de wedstrijd naar zich toe kon trekken met 25-13.

DOS staat nog steeds op de derde plek. Het team speelt 1 maart uit tegen nummer twee Hevoc uit Heerenveen.