Vorstelijk genieten op Dagblad van het Noorden LenteFair

Frederiksoord - De tiende editie van de Dagblad van het Noorden LenteFair wordt zaterdag 27 en zondag 28 april gehouden in Frederiksoord. “De Tuinen” in Frederiksoord is twee dagen lang het toneel van een sprankelend voorjaarsevenement.

Circa 130 exposanten tonen de nieuwste trends op het gebied van outdoor, wellness, planten en bloemen, brocante, culinair en lifestyle. Jaarlijks wordt de fair door ongeveer 12.000 liefhebbers van het binnen- en buitenleven bezocht.

Het is feest

In 2013 beleeft de LenteFair haar tiende editie. In het laatste weekend van april staat Nederland ook nog eens aan de vooravond van de troonswisseling. Reden voor een feestje! Het regent daarom prijzen op de LenteFair. Gedurende het weekend maken bezoekers kans op maar liefst veertig verschillende prijzen. Bezoekers worden bovendien vorstelijk verwend met gratis lifestylemagazines, zakjes bloemzaad en suikerspinnen voor de kinderen.

Kinderactiviteiten

Kinderen voelen zich de koning te rijk op de LenteFair. Ze kunnen zich naar hartelust uitleven met een workshop ‘Action Painting’, verzorgd door Kunstkot. Ook leuk voor de ouders. Schuilt er immers niet in ieder mens een kunstenaar? Er is meer vertier voor de allerjongsten. Kinderen laten zich gratis schminken door clown Yolanda en leven zich compleet uit op het springkussen.

Hakuna Matata

Geen zorgen voor de beesten op de LenteFair. Zij vermaken zich uitstekend. De roofvogels van Birdlive stelen de show in Frederiksoord. Birdlive verzorgt twee dagen lang interactieve en educatieve demonstraties. Zeker een bezoekje waard! Herderin Saskia demonstreert dagelijks op vakkundige wijze het schapendrijven. Dit doet ze samen met haar trouwe vrienden: Border Collies Daisy, Sion en Cesar. De alpaca’s zijn inmiddels een vertrouwd beeld op de LenteFair. Afkomstig vanaf de hoogvlakten van Peru en Bolivia, in het laatste weekend van april glimmen ze van trots in Frederiksoord.

Smaakmaker

Bij binnenkomst op de LenteFair doet het culinaire veld de neusharen al kriebelen. Het culinaire veld is het lekkerste plekje van de fair met een keur aan wijnen, ambachtelijke broden, toetjes en verse aardbeien. Verschillende ‘keukens’ zijn vertegenwoordigd in Frederiksoord. Onder andere de Turkse, Franse en Griekse keuken verrassen de bezoeker met diverse delicatessen. Openingstijden Zaterdag 27 april: 9.00 – 18.00 uur Zondag 28 april: 10.00 – 18.00 uur

Locatie: De Tuinen, Majoor van Swietenlaan 1a, Frederiksoord

Entree: €7,50