Flamingo’s stelt teleur tegen ROG

Buitenpost- Het verwachte spektakel in de wedstrijd tussen de gedeeld koploper uit Groningen en de de laatste weken goed in vorm zijnde thuisclub bleef uit. Na een mager duel bleef de teller steken op 12-15.

ROG ging vliegend van start en liet Flamingo’s alle hoeken van het veld zien. Zelfs het uitverdedigen verliep moeizaam bij de geelhemden. De stand liep op tot 1-6 in het voordeel van de Groningers. Voor Flamingo’s slaagde alleen Martein Visser met een onderhandse bal er in de korf te vinden. Na een kwartier spelen kwam Flamingo’s iets beter in de wedstrijd en zakte ROG wat weg. Treffers van Tjerk Hamstra en Wieger van der Wolf gaven de stand een dragelijker aanzien. Helaas moest Thea Baas vanwege een blessure het strijdperk verlaten. Met een afstandsschot bracht Ronald Algra de ruststand op 5-9. Hard werkend kroop Flamingo’s in de tweede helft steeds dichter naar ROG toe. Ondanks een gemiste strafworp werd het verschil teruggebracht tot twee, 8-10 en 9-11. Ondertussen ontaarde de wedstrijd steeds meer in een rommelpot. Beide ploegen schoten tekort. Ook het vele fluiten van de scheidsrechter, waardoor wedstrijdsituaties voortdurend werden onderbroken, riep veel irritatie op en het duel kwam daardoor nooit echt op gang. Bij het eerste treffen in Groningen was met 52 treffers nog sprake van een waar doelpuntenspektakel. Deze keer bleef de teller steken bij een schamele 12 -15.

Op 2 maart reist de De Haan Westerhoff formatie af naar Roden om het in sporthal De Hullen op te nemen tegen Noordenveld. Deze wedstrijd begint om 19.45 uur.

Scores Flamingo’s: Tjerk Hamstra (3), Martein Visser (2), Wieger van der Wolf (2), Amarins van der Meer en Aaltsje van der Mei