Toneelvereniging Bienze Westra steunt World Servants Kollum

Oudwoude - Zaterdagavond was er in Hústerwâld in Oudwoude een optreden van Toneelvereniging Bienze Westra. Zij speelden het toneelstuk ‘Festrûn’. De entree gelden en de opbrengst van de verloting was voor World Servants in Kollum; een bedrag van 627 euro.

Het geld zal besteed worden aan het inventaris van een kliniek in Malawi. De afgelopen jaren is er met medewerking van World Servants Kollum een school, een kliniek en drie huizen voor medisch personeel gebouwd samen met de lokale gemeenschap van Mafumphizi in Malawi.

Het heeft lang geduurd voor er voldoende water kon worden aangeboord. Pas de afgelopen zomer is men erin geslaagd (na het inzetten van een zeer professionele boorinstallatie) een voldoende watervoorraad voor de kliniek te vinden. Op dit moment legt de plaatselijke bevolking de laatste hand aan de bouw van een watertoren, waarop een groot watervat kan worden geplaatst. Met een pomp op zonne-energie kan de kliniek dan over het nodige water beschikken.

Het moment dat de hele kliniek kan worden gebruikt komt steeds dichterbij. Het enige wat nog ontbreekt is voldoende inventaris voor de kliniek. Van de opbrengst van o.a. deze actie gaat World Servants deze inventaris financieren.