Doe mee aan debatten met Friese raadsleden

Leeuwarden - Kunnen Friese raadsleden hun werk nog wel aan nu steeds meer taken vanuit Den Haag op het bordje van de gemeente komen te liggen? Dat thema komt aan bod tijdens een serie van drie debatten in Leeuwarden over de Friese gemeenteraadsverkiezingen.

De debatten zijn een samenwerking tussen Omrop Fryslân, Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant. Aan de debatten doen raadsleden uit heel Friesland, veteranen en studenten van De Thorbecke Academie mee. Publiek is van harte welkom om mee te praten en vragen te stellen aan de politici. De toegang is gratis.

Onderwerpen

Onderwerpen die verder aan de orde komen zijn de afstand van politiek tot de burger, gemeentelijke herindeling, de discussies over het Fries en het verdwijnen van voorzieningen.

Data/h2> De debatten zijn op de dinsdagen 4, 11 en 18 maart in het gebouw van de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad en worden live uitgezonden door Omrop Fryslân. De debatten beginnen om 19:00 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur. Aanmelden moet via www.lc.nl/verkiezingsdebat