Oppassen voor zeer zware windstoten tijdens storm

Friesland - Weggebruikers moeten vandaag rekening houden met zeer zware windstoten, en obstakels op de weg zoals omgewaaide verkeersborden en afgebroken takken.

Er wordt zeer zware storm verwacht. Tot een uur of 16.00 kan er in het waddengebied windkracht 9 staan, vanuit het zuiden wordt het dan rustiger.

Afbrekende takken

Omdat nog veel blad aan de bomen zit is de kans op afbrekende takken groot. Daarnaast heeft de vele regen van de laatste tijd ervoor gezorgd dat de bodem erg nat is. De bomen zijn daardoor minder stevig geworteld dan normaal en zwakke bomen kunnen omwaaien. Daarnaast is kans op schade aan gebouwen, vooral door plotselinge zeer zware windstoten. Denk aan afwaaiende dakpannen of platen aan gebouwen. Niet alleen het wegverkeer, maar ook het treinverkeer zal hinder ondervinden. Daarnaast is kans op schade aan gebouwen, vooral door plotselinge zeer zware windstoten. Denk aan afwaaiende dakpannen of platen aan gebouwen. Ondanks dat de storm midden op de dag op zijn hevigst is kan de wind ook de ochtend- en avondspits parten spelen. Niet alleen het wegverkeer, maar ook het treinverkeer zal hinder ondervinden. Zo kunnen bomen en takken op het spoor het treinverkeer stremmen.