Verlies Dames1 Triumphera tegen DSVS

Kollum De dames van Triumphera speelden donderdag tegen DSVS, dit team uit Menaam stond ongeveer gelijk op de ranglijst.

Een paar sterke aanvallen van Greetje en blokkeringen van Anne zorgden ervoor dat Dames1 niet ver achterkwam te staan op de tegenstander. Na een aantal goede punten, werd de eerste set gewonnen door DSVS met 19-25.

De verdediging bij Kollum was de tweede set erg goed, maar de blokkeringen bij DSVS waren sterker. Hierdoor kwamen ze op een achterstand. Na een time-out kwam Kollum weer wat dichterbij, de service van Greetje en blokkeringen van Lieneke zorgden hier voor. Ook deze set eindigde in verlies voor Kollum, 17-25.

De derde set begon, dit was ook de laatste kans om eventueel nog winst te behalen. Atsje werd ingezet, en de verdediging was goed. De dames wisten dat dit hun kans was, dit zorgde voor goede punten. Er werden een paar goede blokkeringen gezet en ook de aanval was goed. DSVS was scherp met de aanval, hierdoor kwam Kollum op achterstand. Na een time-out mocht Tineke gaan serveren, dit zorgde ervoor dat Kollum op voorsprong kwam. Greetje kwam in het veld, en na een paar goede ballen was de stand 24-24. Het eindigde in 24-26.

De laatste en vierde set. Er waren een aantal goede ballen. Maar toch bleef DSVS sterker en eindigde deze set in 22-25.

De volgende wedstrijd is donderdag 14 februari om 19.30 uur in de v/d Bijhal Kollum.