Werkbezoek FNP Achtkarspelen aan schoolbesturen Noventa en Roobol

BUITENPOST - Een delegatie van de fractie van FNP Achtkarspelen bracht afgelopen week een werkbezoek aan Noventa en Roobol. Dit zijn de boven schoolse organisaties van de, respectievelijk, Christelijke en Openbare Basisscholen in de gemeente.

Om de goede onderlinge samenwerking te benadrukken lieten directeur Harry Steenstra van Noventa en Willem Wouda en Reiny Kas van Roobol tezamen een presentatie zien aan de FNP’ers. De FNP staat voor behoud van basisonderwijs in alle dorpen. De directie van de beide basisschoolorganisaties konden deze wens voor zichzelf ook beamen. Ook als dat meer samenwerkingsscholen zou betekenen, zoals in Augustinusga en Boelenslaan al gelukt is. Op deze scholen is volgens Steenstra “respect” het toverwoord.
Fractievoorzitter FNP Sjoerd Groenhof: ,,Wy binne ek wiis mei it feit dat jimme beiden ynsette wolle op trije-talige skoallen, want elts bern moat har optimaal ûntwikkelje kinne.” De fractie neemt de zorgen en aandachtspunten mee naar het politiek overleg en bedankte Noventa en Roobol voor het heldere overzicht van de stand van zaken bij de basisscholen in de elf dorpen van de gemeente Achtkarspelen.
Eigen foto: