Kersttoernooi Biljartclub DTD met feestelijk tintje

KOLLUMERZWAAG - Maar liefst dertig leden deden zaterdag 19 december mee aan het jaarlijkse biljart kersttoernooi van Biljartclub DTD in de Trye Doarpen in Kollumerzwaag. De opening was  een feestelijke aangelegenheid, want voorzitter K. Veenstra vierde zijn tachtigste verjaardag.

De deelnemers werden ingedeeld in zes groepen , waarbij er rekening werd gehouden met het totaal te spelen caramboles.  Hierdoor waren de groepen in sterkte aan elkaar gewaagd. Alle spelers moesten 3 partijen spelen, waarbij er meerdere spelsoorten werden gespeeld.
In de eerste ronde, waarin het librespel werd gespeeld, kwam groep D als beste naar voren. P. Dijkstra in groep A kwam uitstekend voor de dag door een hoogste aantal van 77 caramboles in 17 beurten. De hoogste serie kwam op naam van J.Lautenbach met een score van 20.
In de tweede ronde, waarbij het bandstoten werd gespeeld, waren de groepen goed aan elkaar gewaagd. Hierbij kwam groep D en F beide op een totaal score van 73. De hoogste score werd behaald door Anne Dijkstra met 27 caramboles in vijftien beurten. Hierna werd het wat moeilijkere spel driebanden gespeeld, waardoor er veel minder caramboles werden gescoord.
De uiteindelijke winnaars over drie rondes waren:
Groep D: Jan Lautenbach, Anne Dijkstra, Sikke de Vries, Jan Visser en Henk Nauta totaal 205 caramboles
2e.H.Hiemstra, H.Hiemstra, T.Hiemstra, W.Kingma, T. Postma en T. Rispens totaal 181
3e J. Zuidersma, K. de Boer, H.Kempenaar, T.vd. Meulen en W. Boersma totaal 177
4e Tj.Heidstra, R, Hoekstra, T. v Wieren, D.vd.Land en W. Kamminga totaal 174
5e P.Dijkstra, H. Laverman, J.Banga, H.Postma eb G. Schaafsma totaal 170
6e B.de Haan, J.Meijer, E. de Bruin, K.Veenstra en F. de Beer totaal 170