Opbrengst Community-week OSG Piter Jelles naar Hartstichting

KOLLUM - De communityweek is op maandag 14 december van start gegaan op !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles. De week stond in het teken van De Hartstichting. Alle leerlingen zijn daarnaast onderverdeeld in verschillende groepen (communities), die samen proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hartstichting.

De leerlingen van de 'Kerstmarkt Community' proberen doormiddel van het organiseren van een kerstmarkt zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.  Door vele bezoekers werd het een geslaagde kerstmarkt. De Community ‘Culturele Keuken’ maakte tijdens de week allemaal gerechten uit veel verschillende culturen, die onder andere tijdens de schoolpauzes verkocht werden aan leerlingen.
Aan het einde van de Community-week gingen de leerlingen naar het kerstgala. Dit is ook door de leerlingen georganiseerd en opgezet. Op de laatste dag voor de vakantie werd er nog een sponsorloop gehouden, die plaats vond in de ‘Van der Bij-Hal’ in Kollum. Na afloop werd de cheque met de opbrengst van de activiteiten van de hele week overhandigd aan Schelte van der West van de Hartstichting door Sahron Bosma en Deborah van der Molen. Het totaal opgehaalde bedrag bedraagt €2506,75.
De leerlingen hebben ontzettend hun best gedaan en werden namens de Hartstichting bedankt voor dit prachtig bedrag.