Maatschappijleerdocent smasht bal snoeihard over net tijdens Sportdag

KOLLUM - De klassen 3 en 4 van het Lauwers College Kollum hielden woensdag hun de jaarlijkse sportdag in de Van der Bij hal in Kollum. Na een centraal begin konden de leerlingen los. De sporten, die zij deze dag speelden zijn volleybal en tjoekbal. De jeugd bleek fanatiek en sportief tot de laatste seconde, alles om punten te kunnen scoren.

Tjoekbal is een relatief onbekende sport. Het is een hele actieve teamsport, afgeleid van handbal, waarbij een team samen moet werken om te kunnen scoren. De bal wordt van buiten de cirkel in een tjoek gegooid, een soort trampoline. Pas wanneer een teamgenoot de bal vangt is er een punt gescoord. Er mag door de teams in beide tjoeks gescoord worden, waardoor doelpunten elkaar ontzettend snel kunnen opvolgen wanneer een team goed samen werkt, snel overspeelt en goed vrijloopt.
De docenten lieten zich vandaag van hun meest sportieve kant zien.  Ze waren actief als scheidsrechter bij de velden, maar speelden ook in het toernooi mee met een docententeam. Fijne aanvallen worden netjes opgebouwd via de spelverdeler, vanaf de zijkant reageren de leerlingen verrast als de maatschappijleerdocent de bal snoeihard over het net smasht. Wat niet wil zeggen dat alle wedstrijden met gemak worden gewonnen: de leerlingen hebben in hun gymlessen
natuurlijk getraind voor deze dag en weten heel handig de bal op de lege plekken in het veld te plaatsen.
Winnaars klas 3: Piratenteam,  Wessel Postma,  Gera Visser,  Geertje Beerda,  Andries Visser,  Tjipke de Vries en Jesse de Groot.
Winnaars klas 4: Team 19, Gerard Hoekstra , Nick de Bruin, Nathalie vd Boor, Marco Beerstra, Feikje Vries