Zesde editie 'Slach om ’e Toer' over oude paden en nieuwe wegen

SURHUIZUM - Ook dit jaar wordt vanuit Surhuizum weer de wandeltocht 'Slach om ’e Toer' georganiseerd. Voor het zesde jaar op rij is het de organisatie gelukt om een prachtige route uit te zetten, die dit jaar ten westen van het dorp wordt gelopen.

Vanuit Surhuizum gaan de drie routes richting Harkema, waarbij de langste route tot aan de Burgumer Mar bij Jistrum voert. De andere twee routes liggen hier tussen in. Net als voorgaande jaren lopen de wandelaars ook dit jaar over ‘oude paden en nieuwe wegen’, met enkele passage over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Alle routes voeren over Augustinusga terug naar Surhuizum en eindigen weer in 'De Delfeart'.
Mede door het grote succes van vorig jaar, hoopt de organisatie ook dit jaar weer veel wandelaars aan de start te mogen begroeten. ,,Het is een leuke tocht, die je samen met familie en vrienden kunt ondernemen, zo aan het einde van het jaar”, aldus de organisatie. ,,Heerlijk om even een frisse neus te halen en ondertussen even bij te praten of andere mensen te leren kennen”.  De Surhúster kuiertocht is niet alleen een tocht voor de doorgewinterde loper, maar met name de kortere
afstanden zijn ook uitermate geschikt om met het gezin te lopen. Bovendien kunnen kinderen tot 12 jaar gratis deelnemen aan de wandeltocht. 'Slach om ’e Toer' is een goed verzorgde tocht met versnaperingen en voldoende rustpunten. Bovendien krijgt iedereen na afloop een warm bord snert en ligt er een fraaie herinnering klaar.
De zesde editie van deze midwintertocht bestaat uit drie verschillende routes met afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. Het inschrijfgeld is respectievelijk € 5,00, € 6,00 en  € 7,00. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen. De start en finish van de tocht is bij MFC 'De Delfeart' aan de Bartemerwei in Surhuizum. De starttijden zijn: 30 km tussen 8.30 en 9.30 uur, 20 km tussen 9.00 en 10.00 uur en 10 km tussen 9.30 en 12.00 uur. Het startbureau sluit om 16.30 uur. Meer informatie en het laatste nieuws op www.slachometoer.frl.