Supporters van schoon in Dantumadiel gehuldigd

DAMWALD - 27 ‘Supporters van Schoon’ van de gemeente Dantumadiel ontvingen dinsdag een cadeaubon uit handen van wethouder Gerben Wiersma. Als vrijwilliger zetten zij zich wekelijks in om de omgeving zwerfafvalvrij te maken.

De wethouder bedankte de vrijwilligers voor hun enorme inzet. Het opruimen van zwerfafval is van grote waarde voor de gemeente. In 2007 zijn de eerste vrijwilligers begonnen en op dit moment zijn er ruim 30 vrijwilligers, waaronder een aantal jonge scholieren en een groep van vrijwilligers vanuit zorgkwekerij Waldgrien. Onlangs heeft de Wâldgrien in Damwâld een rolcontainer gekregen. ,,WMet de rolcontainer hoeven we niet meer met de soms zware zakken te sjouwen. Elke week doen we trouw onze ronde, voortaan met container", aldus één van de supporters van schoon.
Wie het ook leuk lijkt om een bijdrage te leveren en mee te werken aan een schone en opgeruimde leefomgeving, kan terecht bij de gemeente. Deze stelt hiervoor materialen beschikbaar, zoals handschoenen, veiligheidsvest, prikker en zakken. Ook de afvoer van het ingezamelde zwerfafval wordt geregeld. Eén telefoontje naar het KKS Dantumadiel en alles wordt thuis bezorgd. Telefoonnummer 14 0511.