Kinderen in ban van 'Hoor de engel zingt'

DOKKUM - Kinderen van Jenaplanschool Sint Bonifatius waren vandaag te gast bij Kindertheater Simon en Zo in het Bolwerk. De kinderen genoten van de speciale kerstvoorstelling ‘Hoor de engel zingt’. Het theaterduo Harrie en Fredie Nijhof speelde het bekende kerstverhaal op geheel eigen wijze, waarbij de kinderen in de zaal nadrukkelijk gevraagd werd mee te doen. Allemaal improviserend en zonder voorbereiding.

,,Zoals kinderen thuis spelen, zo wordt er ook in de voorstelling gespeeld: binnen het verhaal werken ze hun eigen ideeën uit. En dat vinden ze heerlijk, want kinderen spelen graag", aldus Harrie Nijhof. Het spelend vertellen van de verhalen en de interactie met het publiek maakte de voorstelling tot een hele leuke en spannende gebeurtenis.
Het theaterduo Harrie en Fredie Nijhof reist met hun kindertheater al jaren door binnen- en buitenland. Harrie is tevens werkzaam als dramadocent op de Christelijk Hogeschool Ede, waar hij studenten Social Work traint in Verbale- en non-verbale communicatie. Door deze mix van spelen en trainen hebben Harrie en Fredie een hele bijzondere speelstijl ontwikkeld. Simon en Zo wil de kinderen de wereld van God spelenderwijs laten ontdekken. Samen zoeken naar de betekenis van de prachtige verhalen.
De voorstelling werd mogelijk gemaakt door de gemeente Dongeradeel, Zero Jongerenwerk en Stichting Welzijn Het Bolwerk.