'Smûk en Smout' in Kloosterkerk Sijbrandahuis

SIJBRANDAHUIS -  Shantykoor 'De Admiraliteitssjongers Dokkum' verzorgde een concert in de warme en behaaglijke Kloosterkerk in Sijbrandaghuis.

Buiten was het koud en guur, met zo nu en dan een buitje, maar door de dikke muren van het kerkje was hier binnen echter helemaal niets van te merken. De Kloosterkerk was gezellig gevuld met bezoekers en veel van de aanwezigen konden het bekende openingsnummer, geschreven door Pieter Jelles Troelstra, 'See, See Do Wide See  meezingen.  Dirigent Johan Boeijenga had de manschappen goed onder controle en wist ook met de aanwezige bezoekers leuk contact te leggen. Door zijn enthousiasme en de nummers die werden gezongen, was het vaak moeilijk voor iedereen om niet gezellig mee te doen en mee te zingen. Nummers als 'Sailing', het door Wijchard Bouma vertolkte 'The Fields of Athenry', 'Deze Zee' en 'As de Sûdwester Gûlt' passeerden voor de pauze de revue.
Na de pauze zong Otto Vos "zijn" 'Shenandoah;  en het koor zong onder andere 'Go West' en een nummer van Gurbe Douwstra, 'Cliffs of Moher'. De nummers 'Sierra Madre' en 'De Seman' pasten prima bij de sfeer in het pittoreske kerkje.
Het werd een prachtige middag waarin nog vele andere nummers voorbij kwamen en het publiek genoot van dit optreden van een geweldig shantykoor. De woordvoerder van het kerkje bedankte dan ook de Admiraliteitssjongers voor hun concert en hoopte dat ze in de toekomst nog een keer weer een optreden wilden verzorgen.