Ferwert zet zich in om dorpscafé te redden

FERWERT -  Het is veel Ferwerters een doorn in het oog dat dorpscafé ’t Hoekje al een paar jaar leeg staat. Plaatselijke ondernemers willen nu samen zien te voorkomen, dat de verloedering van het beeldbepalend pand in het centrum van het dorp toeslaat. Zij hebben een koopoptie op het pand en zijn op zoek naar een uitbater én dorpsgenoten die er in willen investeren.

Het doel is om samen met de inwoners van dorp door middel van crowdfunding het café te financieren. Er ligt al een principe-overeenkomst met de curator, die opdracht heeft dit pand na het faillissement te verkopen. Samen met de
ondernemersvereniging zijn ondernemers nu op zoek naar dorpsgenoten die mee willen doen en er geld in durven te steken. Het café wordt dan in gezamenlijk overleg opgeknapt en er wordt zo snel mogelijk een uitbater aangesteld.
Er lijkt in het dorp nu al voldoende draagvlak om een volgende stap te maken. De eerste reacties zijn in ieder geval positief en er heeft zich al een aantal geïnteresseerden gemeld, laat de ondernemersvereniging weten. De Ferwerters twijfelen dan ook geen moment aan deze opzet, om op deze manier de leefbaarheid in eigen dorp weer een impuls te geven. Het café moet weer een centrumfunctie in het dorp krijgen, waar tal van verenigingen hun bijeenkomst kunnen organiseren, het cafetaria moet weer open en het terras wordt opnieuw ingericht.
Het lijkt de plannenmakers daarnaast ideaal om van de bovenzaal weer een echte vergaderruimte te maken. De plannen worden binnenkort gepresenteerd. Als het aan de initiators ligt, gaat de deur van ’t Hoekje komend voorjaar weer open.
Foto: Bram Buruma