Burgemeester Bilker reikt diploma’s uit in Munnekezijl

MUNNIKEZIJL -  De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van C.B.S. ‘t Oegh uit Munnikezijl kregen maandag een diploma uitgereikt door burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. De diploma's werden verdiend door deelname aan het superspannende mediawijsheidspel MediaMasters, een spel dat gespeeld werd in het kader van de Week van de Mediawijsheid.

Gedurende de Week van de Mediawijsheid ging groep 6, 7 en 8 van C.B.S. ‘t Oegh dagelijks aan de slag met MediaMissies: opdrachten die te maken hadden met bijvoorbeeld privacy, cyberpesten, programmeren, betrouwbaarheid van bronnen en het zelf gebruik maken van media. Mediamasters is een initiatief van Mediawijzer.net en heeft tot doel alle leerlingen van groep (6), 7 en 8 een basisniveau mediawijsheid mee te geven. Dit is gelukt, want iedere leerling heeft aan het eind van de week zijn MediaMasters-diploma behaald.
Iedere dag startte de klas met een korte aflevering, die door de leerlingen werd bekeken. De afleveringen lieten een spannend verhaal zien en behandelden ook diverse 'mediawijsheidthema’s'. De leerlingen moesten tijdens het spel overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren om te zorgen dat ze genoeg punten haalden voor het diploma.
Er deden in totaal 4554 scholen in Nederland mee aan dit spel. De leerlingen van C.B.S. ’t Oegh hebben de missie volbracht en zijn op de 727e plek geëindigd. MediaMasters werd gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid van 20 tot en met 27 november 2015. De Week van de Mediawijsheid is een initiatief van Mediawijzer.net om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. Dit jaar stond de campagne in het teken van Media & Respect.
Foto’s: Sake Beerstra