Prijsuitreiking verschillende wedstrijden bij jubilerende Bakkerij Van der Bijl

KOLLUM - Bakkerij A.J. van der Bij bestaat dit jaar 50 jaar. Dit heugelijke feit wordt onder meer gevierd door een aantal activiteiten te organiseren voor klanten. Afgelopen woensdag was het daarom groot feest in de bakkerij, met de aanwezigheid van de winnaars van de kleurwedstrijd en de winnaar van de 'Bêste thúsbakker fan Noard-East Fryslân' -wedstrijd.

Uit de honderden tekeningen, die in het kader van de kleurwedstrijd werden ingeleverd, zijn onder de twintig mooiste inzendingen prachtige prijzen verloot. De te winnen prijzen waren onder andere een kinderbakfiets, je kinderfeestje in de bakkerij, speelgoedwaardebonnen, opblaasbare kano’s en een workshop slagroomtaart maken. De kinderen mochten in de bakkerij, onder het genot van een taartje, hun prijs in ontvangst nemen.
De 'Bêste thúsbakker fan Noard-East Fryslân' is Gea Moore-Turkstra. Zij maakte de Wadloper, een heerlijk smeuïge cakebodem van gele- en chocoladecake gevuld met kersen. Daar bovenop ligt een laagje puddingcrème en het geheel is afgewerkt met een chocoladeglazuur. Afgelopen woensdag heeft Gea samen met de bakkers het product in de bakkerij gemaakt en heeft zij als prijs een fiets in ontvangst genomen. Als extra prijs is de De Wadloper vanaf nu te koop in de winkels van A.J. van der Bij.
Foto’s:  Sake Beerstra