DoeDag voor leerlingen groep acht druk bezocht

BUITENPOST - Zo´n 240 basisschoolleerlingen uit groep acht volgden woensdagmiddag drie lessen bij verschillende vakken tijdens de DoeDag op het Lauwers College in Buitenpost. Eenentwintig docenten verzorgden die lessen om de kinderen zo kennis te laten maken met zowel het voortgezet onderwijs als het Lauwers College.

Een viertal docenten leidde de meegekomen ouders rond op school, alwaar die informatie kregen van locatiedirecteur Douwe Holwerda. De belangrijkste begeleiders waren echter de leerlingen van 2G. Zij begeleidden ieder een groep basisschoolleerlingen van lokaal naar lokaal. In de kantine zorgde de Lauwersband voor muzikale ondersteuning. Iedereen kon met volle tevredenheid terugkijken op een geslaagde middag. Docente Frans en Duits Iesie Jellema kwam glunderend bij haar groepen vandaan: ,,Hier word je toch gelukkig van?"
Het Lauwers College is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs op verschillende onderwijsniveaus (vmbo met lwoo, havo, atheneum en gymnasium). Meer dan 1630 leerlingen uit zowel Friesland als Groningen volgen onderwijs op de drie locaties van het Lauwers College: Buitenpost, Kollum en Grijpskerk.
Foto’s: Sake Beerstra