Sinterklaas en de verloren pakjes in Ternaard

TERNAARD -  Sinterklaas heeft zaterdag een bezoek gebracht aan Ternaard. Samen met zijn pieten maakte de Goedheiligman een rondgang met paard en wagen door het dorp. Tijdens de optocht werd door de kinderen gezocht naar verloren pakjes, die de pechpiet verloren was. Na een kleine zoektocht werden de drie pakjes weer gevonden en meegenomen naar het feest in het dorpshuis.

De Sint bracht tijdens zijn tocht door het dorp ook een bezoek aan de bewoners en het personeel van verzorgingshuis Spiker. Hierna vertrok men naar dorpshuis Tunawerth voor het Sinterklaasfeest voor de  groepen 1 t/m 4 van de basisschool. Tijdens het feest werden de verloren pakjes en een ander groot pakje opengemaakt: een nieuwe stoel voor Sinterklaas en twee bijpassende kussentjes kwamen uit de verloren pakjes. Deze werden aangeboden door middenstandvereniging Ternaard, evenals een zakje snoep voor alle aanwezige kinderen.
Tijdens het feest werd er verder gesprongen, gezongen en gelachen. Na het Sinterklaasfeest was er nog een Sinterklaasdisco voor de kinderen van groep 5 t/m 8.