Najaarsconcert Da Capo met Piter Wilkens en Excelsior

DROGEHAM - Brassband Da Capo organiseerde afgelopen zaterdag voor het eerst een najaarsconcert. De Christelijke brassband Da Capo uit Drogeham kreeg tijdens dit concert in 'De Fakkel', versterking van brassband Excelsior uit Surhuizum, waardoor er een volwaardige brassband ontstond.

Hierdoor kwam onder leiding van dirigent Hendrik Marinus de muziek ten volle tot uiting en werd de zaal meegenomen in de verschillende sferen van de muziekstukken. Er werden onder andere stukken gespeeld van de bekende jeugdserie ‘Floris’ uit 1969 en verschillende romantische nummers als ‘The Italian love song’. Naast de volwassen brassband was er ook plek ingeruimd voor de jeugd. Zij brachten een viertal nummers ten gehore waarbij één van de jeugdleden, Jan-Wigger Meindersma, op een gegeven moment zelfs het stokje van de dirigent overnam.
Het was de organisatie dit jaar gelukt om Piter Wilkens, de bekende Fryske troubadour, te strikken voor het concert. Hij bracht naast zijn eigen werk ook een aantal nummers samen met de samengestelde brassband ten gehore. Wilkens is onder andere trotse bezitter van de Bernlef-priis,  de provinciale muziekprijs van Fryslân. Daarnaast is Wilkens bekend van zijn Fryske hits als de 'Liwadder blues', 'Timmermantsjoender' en 'Greideroas'.