Loting DeHaanWesterhoff zaalvoetbaltoernooi verricht

GERKESKLOOSTER - In de kantine van GSVV werd afgelopen vrijdag 13 november de loting verricht voor de 15e editie van het DeHaanWesterhoff  zaalvoetbaltoernooi. Dit toernooi wordt traditioneel gehouden in de winterstop en telt een deelnemersveld van twintig verenigingen, waaronder alle veldvoetbalverenigingen uit Achtkarspelen.

Vanuit Kollumerland ontbreekt dit jaar alleen De Lauwers. Omdat de organisatie een voorkeur heeft voor twintig verenigingen, vier poules van vijf ploegen ,zijn Trynwâlden, Opende en Birdaard op uitnodiging toegevoegd aan het deelnemersveld. Titelverdediger is ASC uit Augustinusga, dat vorig jaar in de finale verrassend ’t Fean’58 de hakken liet zien.
Het toernooi, in de volksmond het DHW toernooi genoemd, telt een prijzenpot  van € 2500,00. De loting in Gerkesklooster  is verricht door Piet Kuipers, oud voorzitter van GSVV en financieel participant van dit evenement.  Dit alles onder toezicht van onder meer organisator en huidig voorzitter van GSVV Anton van der Meer .
Alle wedstrijden worden gespeeld in de sporthallen in Achtkarspelen. Om die reden staat het ook bekend als het 'open' zaalvoetbalkampioenschap van Achtkarspelen. De loting heeft het volgende opgeleverd:
Woensdag 23 december
Poule 1 (Buitenpost)  
1 Buitenpost
2 Surhuisterveen
3 Kollum
4 Friese Boys
5 GSVV
Poule 2 (Harkema)
1 Harkema Opeinde
2 sc. Twijzel
3 VVT
4 Golden Oldies
5 Drogeham
Maandag 28 december
Poule 3 (Buitenpost)
1 Futsal Buitenpost
2 Birdaard
3 ASC
4 Opende
5 WTOC
Poule 4 (Harkema)
1 Harkemase Boys
2 Trynwâlden
3 ’t Fean ‘58
4 sc Kootstertille
5 Rottevalle
De twee hoogst eindigende ploegen gaan door naar de finaleavond op woensdag 30 december. De finalewedstrijden worden gespeeld in Surhuisterveen. Wedstrijdschema en verdere informatie is vanaf eind november verkrijgbaar via de site van DeHaanWesterhoff.