Gemeente Dantumadiel en leerlingen geven gezond voorbeeld

DAMWALD -   Woensdag brachten 21 kinderen van CBS De Bron in Damwâld een ontbijtje bij burgemeester Sicko Heldoorn op het gemeentehuis. Wethouder Gerben Wiersma ontbeet op CNS Wâlterswâld met 25 leerlingen van groep 7 en 8. Met de gezamenlijke ontbijten gaven zij het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen. Burgemeester Heldoorn en wethouder Wiersma van de gemeente Dantumadiel onderstreepten hiermee het belang van een gezond ontbijt.

Aan het eind van het ontbijt in het gemeentehuis betaalde burgemeester Heldoorn namens het college symbolisch voor de ontbijten met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. Leerlingen Albertine van Seggeren en Justin Turkstra uit groep 8 van CBS de Bron namen de cheque met een bedrag van € 500,00 in ontvangst.
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.