Dubbel feestelijk koffieconcert fanfare Halleluja Anjum

ANJUM - In gemeenschapscentrum de Dobbe werd afgelopen zondag een koffieconcert gegeven door fanfare Halleluja. Het orkest bestaat momenteel uit vierendertig leden en telt ook meerdere jeugdleden in opleiding. Voorzitter Tetje de Jong kon een zaal bomvol toehoorders welkom heten en speldde elf leden een zilveren of gouden speld op.

Onder leiding van dirigent Piet Visser werd begonnen met 'A deserted Farm' van Edward Mac
Dowel, met arrangement van Jan Bosveld. Een stuk van rust en vrede met beelden van eenzame boerderijen in een verlaten landschap. Hierna volgde een heel ander geluid: in het stuk 'Vuurgeesten' van Jan Bosveld is sprake van zogenaamde 'gloeienden'; geesten van overledenen, die zich tijdens hun leven hebben verrijkt met andermans grond. Deze dolenden van vuur moeten eerst hun fouten herstellen en pas dan kunnen zij de rust vinden en worden ze niet meer door het vuur voortgestuwd. Het stuk is gebaseerd op bestaande mythen en sagen, die in Brabant worden verteld. Dit werk zal in april in zijn geheel worden gespeeld tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.
'Pirates of the Caribean' van Klaus Badelt in een arragement van Ted Rickets ging er in als koek. Spannende en soms romantische muziek uit de bekende films. Wat volgde was 'Theme from Jag' van Ronald Kernen, deze keer met beelden op de beamer van onderscheidingen van velerlei soort. Een klein tipje van de sluier over het vervolg werd  hiermee opgelicht.
Voorzitter Tetje droeg een gedicht voor over wat muziek in een mensenleven kan betekenen.
Muziek roept herinneringen op. Het kan een uitlaatklep zijn, inspiratie geven, troost bieden, mensen opvrolijken of ontroeren. Geen wonder dus dat velen  graag naar muziek luisteren en veelal ook actief musiceren. Zo ook in Anjum, waar maar liefst elf leden werden gedecoreerd voor het feit dat zij reeds vijfentwintig of veertig jaar muzikant zijn. Voor ieder was er een zilveren of gouden speld, een oorkonde, een roos en uiteraard een waarderend woord.
De zilveren jubilarissen zijn Jikke Faber, Jan Koree, Hilda Walsma en Anneke Zwart.  Goud was er voor Sikke Jagersma, Jan Pier Tilma, Jan Turkstra, Klasine  Visser, Griet de Vries, Janneke van der Land en Wybe Kloppenburg.
Met 'Music for drums' van Luc Gistel werd het programma vervolgd. Solist Anne Martin Koree speelde op hoog niveau en eiste alle aandacht op met zijn indrukwekkende slagwerk. Bij het volgende nummer kon een ieder de spanning weer wat loslaten. 'Let it go' uit de film Frozen van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez in een arrangement van Michael Brown,  klonk vriendelijk en speels. Het concert werd afgesloten met  'Let me entertain you' van Robby Williams in een arrangement van Don Campbell.