Badmintonvereniging Kollumerzwaag krijgt extra impuls

KOLLUMERZWAAG - Na een aantal jaren van terugloop in het ledental zit Badmintonvereniging Kollumerzwaag (onderdeel SVK ) op dit moment weer in een stijgende lijn.

Oproepen in regionale kranten, gratis proeflessen en meer hebben er voor gezorgd, dat er momenteel weer een vijftiental sporters elke woensdagavond intensief bezig zijn in sportzaal De Saedkampe. Ook uit omringende dorpen komen sporters naar Kollumerzwaag. Om nog een extra impuls te geven heeft het bestuur van SVK besloten een ervaren trainer aan te stellen.
Sinds september komt Eric Annema uit Drachten één keer per maand langs om de sporters de juiste techniek en tactiek bij te brengen en zo het spelplezier te vergroten. Eric Annema is een aantal jaren hoofdtrainer van Badmintonclub Drachten geweest. Hij is in het bezit van trainerslicentie SL4 en is op dit moment technisch adviseur Badminton Nederland Regio Noord. Verder is hij docent Badminton Nederland Trainersopleiding. Ook is hij druk bezig met het geven van clinics, coaching en training van talentvolle jeugd. Kortom: een ervaren trainer die voor een extra impuls kan zorgen. De sporters ervaren zijn enthousiaste aanpak dan ook als zeer positief.
Badmintonvereniging SVK speelt op woensdagavond van 20.00 tot 22.00. Wie een keer wil beleven hoe het is om in clubverband badminton te spelen, is van harte welkom. De eerste twee keer is dit  gratis.
Foto’s: Sake Beerstra